Ons werk, voor u

Een fijne leefomgeving om in te wonen en te werken. Als omgevingsdienst helpen wij daarbij met het verlenen van zorgvuldige vergunningen en intensief toezicht. Ook geven we advies bij voorbeeld nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen of milieuvraagstukken en staan we 24/7 klaar voor inwoners als zij overlast hebben van bedrijven. Wij delen graag onze belangrijkste cijfers, verhalen, nieuws, voorbeelden en behaalde resultaten.

Mini duurzame bedrijvenroute in Hendrik-Ido-Ambacht

In september 2023 vond de vierde duurzame bedrijvenroute in Hendrik-Ido-Ambacht plaats. Een actie uit het Actieplan Lokale Economie 2023-2026 van de gemeente. Ruim 30 geïnteresseerden namen een kijkje bij het circulaire pand van Bouwbedrijf en schildersbedrijf Rietveld.

Verduurzaming en vergroening bedrijfspanden
De eigenaren van het pand vertelden over de geschiedenis van het bedrijf en het bouwproces van zowel hun woningen als bedrijfspand. Een collega van Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) informeerde de aanwezigen over de mogelijkheden op het gebied van verduurzaming en vergroening van bedrijfspanden en – parken.

Klimaatvriendelijke bedrijfstuin en plannen Antoniapolder
De eigenaar van Sharp Projects lichtte zijn plannen toe voor het aanleggen van een klimaatvriendelijke bedrijfstuin en welke subsidie daarvoor nodig is. De VAO vertelde over de ambitieuze plannen tot het delen van energie en netcongestie bij Antoniapolder.

Uniek bedrijvenpark
Tijdens een wandeling door het bedrijvenpark vertelden projectleider Riny Verhoef samen met collega Fransje Weenink over alle ins en outs met betrekking tot dit unieke terrein.

Tot slot werd Oudemaas B.V. verrast door wethouder Ralph Lafleur met een energie/circulaire scan ter waarde van 1000 euro. Deze scan werd onder de genodigden verloot. Al met al een enerverende dag!