Over OZHZ

Als inwoner en bedrijf in Zuid-Holland Zuid kunt u op ons rekenen. We beschermen uw leefomgeving, het milieu en de natuur. Dit doen we door controles uit te voeren, vergunningen te verlenen en gemeenten en provincies te adviseren vanuit onze expertise. De 250 specialisten van OZHZ staan dagelijks voor u klaar. Zo dragen wij bij aan een fijne plek waar u kunt wonen, werken en recreëren.

Zo maken wij het verschil

Van woonwijk tot weiland, van bedrijventerrein tot binnenstad. Onze medewerkers werken overal in Zuid-Holland Zuid. Met ons werk maken wij verschil, in onze eigen leefomgeving. Weten hoe? Of ook bij ons werken? Onze medewerker Daisy laat het zien met haar verhaal.

Onze opdrachtgevers

We adviseren de provincie Zuid-Holland en de tien gemeenten in Zuid-Holland Zuid: Alblasserdam, Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Molenlanden, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. Bij welke vraagstukken en onderwerpen we adviseren, hangt af van de vraag vanuit deze gemeenten en provincie.

Omgevingsdienst, Veiligheidsregio en Dienst Gezondheid & Jeugd werken samen

Zuid-Holland Zuid is een regio waar veel gebeurt. Ongeveer 460.000 mensen wonen, werken en recreëren in een gebied tussen 4 rivieren. OZHZ ondersteunt samen met de twee andere regionale uitvoeringsdiensten de gemeenten en provincie bij hun (ruimtelijke) opgaven. Zo verbinden we onderwerpen als veiligheid, duurzaamheid en gezondheid met elkaar. Hoe dat eruit ziet in de praktijk? De drie directeuren vertellen het zelf.