Succesvolle bijeenkomst zonneprojecten voor agrariërs

Donderdag 14 juni organiseerden de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid en LTO afdeling Alblasserwaard-Vijfheerenlanden in opdracht van gemeenten in de regio een bijeenkomst over zonneprojecten (individueel, collectief of postcoderoos) in Bleskensgraaf.

Lees verder over Succesvolle bijeenkomst zonneprojecten voor agrariërs

Circulaire economie en kansen voor bedrijventerreinen

De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) brengt in kaart waar de kansen liggen op het gebied van circulaire economie bij bedrijventerreinen. Dit in opdracht van de gemeenten in de regio en samen met Cirkellab.

Lees verder over Circulaire economie en kansen voor bedrijventerreinen

100 energiescans bij bedrijven

De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) en de gemeenten helpen bedrijven om energie te besparen. Gemiddeld kunnen bedrijven tussen de 10% en 30% besparen. Om de mogelijkheden in kaart te brengen, krijgen 100 bedrijven in de regio een energiescan en tools om direct aan de slag te gaan.

Lees verder over 100 energiescans bij bedrijven

Energiebeweging bij bedrijven Gorinchem

Gemeente Gorinchem en Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) zetten met informatie, praktijkvoorbeelden en lokale acties in op energiebesparing en -opwekking. Op 28 juni is een informatiebijeenkomst in Gorinchem om Gorcumse ondernemers te stimuleren om met de energietransitie aan de slag te gaan.

Lees verder over Energiebeweging bij bedrijven Gorinchem