Misstand, schade of verstoring in de natuur gezien?

Denkt u dat iemand de regels overtreedt? Bijvoorbeeld door het vervuilen of verstoren van de natuur? Laat het ons weten. Het helpt als bezoekers van natuurgebieden misstanden melden. Bel onze buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) via de milieutelefoon 0888 333 555 of laat een bericht achter via het onderstaande online meldformulier. Wij houden toezicht in de hele provincie en beschermen zo samen met u de natuur in Zuid-Holland.

Wat kunt u bij ons melden?

U kunt activiteiten die de natuur verstoren bij ons melden. Dit voor de hele provincie Zuid-Holland. Denk aan het uitgraven van planten, het betreden van gebieden die verboden terrein zijn, illegale houtkap, vernielingen aan de natuur, enzovoort. Bij (levens)gevaarlijke situaties of het betrappen op heterdaad, belt u gelijk de politie. En bij vernielingen, zoals beschadigde bankjes? Of ziet u volle prullenbakken? Dan neemt u contact op met de organisatie die het terrein beheert, de politie of uw gemeente.

Doe online een melding

  • Sleep bestanden hierheen of
    Heeft u foto(s) of filmpje(s) gemaakt? Deze ontvangen wij graag. U kunt maximaal 10 MB uploaden.
  • Uw contactgegevens

    In veel gevallen nemen wij ook contact met u op om de melding verder door te spreken. Graag laten wij u weten wat met uw melding is gedaan.
  • Bijzonderheden?

    Is de veroorzaker bekend? Soms helpt als om samen in gesprek te gaan over een oplossing of helpt het ons als we specifiek kunnen aangeven wie overlast ervaart of wie de melding heeft gedaan. Dit bespreken we met u. Wilt u dit sowieso niet? Geef dan hieronder alvast aan dat u anoniem wilt blijven. Vanzelfsprekend gaan wij zorgvuldig om met uw gegevens. Bij de toelichting kunt u het ook aangeven als er bijzonderheden zijn.
  • Vink dit aan als u dit formulier wilt versturen.

Wat doen wij met uw melding?

Uw melding gaat naar onze buitengewoon opsporingsambtenaar (boa). De eerst volgende werkdag gaat hij of zij ermee aan de slag. Is het dringend? Bel ons. Dit kan ook in de avonden en weekenden via de Milieutelefoon: 0888 333 555.