Geslaagd energie(k)-ontbijt voor Korendijkse ondernemers

Op woensdag 11 juli organiseerde de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) samen met gemeente Korendijk, de Provincie Zuid-Holland, Ondernemersvereniging Hoeksche Waard, Energieke Regio en diverse lokale organisaties een energie-ontbijt voor ondernemers. Hoe kunnen Korendijkse bedrijven energie besparen én opwekken en...

Lees verder over Geslaagd energie(k)-ontbijt voor Korendijkse ondernemers

Meer onderzoeken naar PFOA in Giessenlanden en Molenwaard

De colleges van Giessenlanden en Molenwaard hebben besloten om aanvullend onderzoek te doen naar eventuele aanwezigheid van PFOA en GenX (de opvolger van PFOA) in slootwater. Dat onderzoek wordt verricht nabij de plekken waar eerder bodemonderzoek is uitgevoerd. Met name wordt het water nabij de moestuinen onderzocht.

Lees verder over Meer onderzoeken naar PFOA in Giessenlanden en Molenwaard

Tussenresultaten RIVM-onderzoek

Tussenresultaten onderzoek PFOA en GenX in bodem en irrigatiewater moestuinen

Het RIVM heeft de gemeenten Dordrecht, Papendrecht en Sliedrecht tussentijds geïnformeerd over het onderzoek naar PFOA en GenX in het irrigatiewater van 11 moestuinen in de omgeving van Chemours. De volledige rapportage volgt in september.

Lees verder over Tussenresultaten RIVM-onderzoek

Brand op zeeschip Mallegat Dordrecht

Er is brand op een zeeschip aan Mallegat-Noord in Dordrecht. Daarbij is veel rookontwikkeling. Onze wachtdienst is ter plaatse ter ondersteuning voor het verrichten van metingen. Houd www.alert.zhzveilig.nl in de gaten voor de meest actuele stand van zaken.

Lees verder over Brand op zeeschip Mallegat Dordrecht