Hoveniers gaan klimaatadaptief werken

Steen eruit, plant erin. Je regengoot afkoppelen. Plant een boom. Je leest over steeds meer acties om de omgeving te vergroenen. En dat is met het steeds extremere weer ook geen overbodige luxe, maar bittere noodzaak. OZHZ richtte zich speciaal op de mannen en vrouwen die dagelijks in de tuin werken en veel inwoners in de regio helpen bij het inrichten van hun tuin: de hoveniers.

Klimaat & het hoveniersvak

Klimaatadviseurs van OZHZ organiseerden het hovenierscafé. Samen met de gemeenten Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht en Dordrecht, het Waterschap Hollandse Delta en de provincie Zuid-Holland. De hoofdvraag van de avond: hoe neem je klimaatadaptie mee in jouw werk als hovenier?

Kim van der Leest, auteur van het handboek “De Levende Tuin”, trapte de avond af met een inspirerende lezing over het belang van groen. Hovenier Dionysios van Aardoom Hoveniers nam de aanwezigen vervolgens mee in het praktische verhaal. Hoe neemt hij klimaatadaptieve en groene maatregelen mee in zijn werk?

Het hovenierscafé is een van de 15 acties uit het uitvoeringsprogramma klimaatadaptatie regionaal Drechtsteden.

Zelf aan de slag of hovenier inschakelen?

Gaat u zelf aan de slag in de tuin? Hoveniers kunnen, mede dankzij zulke avonden, steeds beter adviseren en helpen bij het klimaatbestendig maken van uw tuin. Daarnaast geeft MilieuCentraal handige tips.

Handige tips van MilieuCentraal