Eerste toestemming voor evenement – weer – de deur uit

Een bijzonder moment! Na ruim anderhalf jaar gaat er deze week voor het eerst weer een toestemmingsbrief de deur uit voor een evenement. De meldingen en aanvragen voor evenementen stromen weer binnen bij onze vergunningverleners. Mooi dat het weer kan!

Veilig evenement

Wij, de gemeente, veiligheidsregio en organisatoren voerden de afgelopen tijd veel overleg en maakten afspraken over hoe een evenement veilig kan plaatsvinden. We gaan na of de meldingen en aanvragen aan onder andere deze afspraken.

Online aanvraag

Ook is hard gewerkt aan een digitaal aanvraag- en meldingsformulier. Dit formulier helpt organisatoren direct een complete aanvraag in te dienen, waardoor onze vergunningverleners niet later nog moeten vragen om extra informatie. Daardoor kunnen wij de aanvraag sneller afhandelen, waardoor de organisator sneller weet of het evenement door kan gaan.

Meer weten? Zelf evenement organiseren?

De omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid beoordeelt aanvragen voor evenementen in de gemeente Dordrecht en Alblasserdam. Woont u in een andere gemeente? Benader dat uw eigen gemeente.