Waardevolle bijeenkomst Duurzaam Ondernemen

Woensdag 27 oktober vond de bijeenkomst Duurzaam Ondernemen plaats op het bedrijventerrein Oosteind in Papendrecht. Er komt tegenwoordig veel op ondernemers af op het gebied van energietransitie, klimaatadaptatie en circulaire economie. Tijdens deze bijeenkomst was er een ‘Tourpresentatie van de Ronde van Zuid-Holland Zuid’. De koplopers deelden hun ervaringen en ambities.

Ondernemers gaan aan de slag

Ook bedrijventerrein Oosteind staat voor de uitdaging om uiterlijk in 2050 energieneutraal te zijn. Eén van de lokale koplopers is Gebr. De Koning. “Wij pakken duurzaamheid met beide handen aan. We willen er onderscheidend vermogen mee creëren.”

Ook uit het verhaal van koploper van der Grijp blijkt dat duurzaam ondernemen loont. “We willen ook graag een steentje bijdragen. Het heeft bovendien een aantrekkende werking op nieuwe, jonge medewerkers.”

Steeds meer ondernemers fietsen vooraan het peloton

Veel bedrijven zetten in op elektrisch vervoer. Bovendien staan de ondernemers met een energiescan te trappelen om de kopgroep te versterken. OZHZ gaat hier de komende tijd mee aan de slag.