Voorbereidingen voor feesten in volle gang

Zou het van de zomer dan toch echt weer kunnen? Veel mensen hopen snel weer naar een evenement te kunnen. In Dordrecht zijn onze vergunningverleners al volop bezig met de voorbereidingen. Zo komen er dit jaar Dordtse feesten: twee locaties worden helemaal voorbereid.

De gemeente deelde eerder al informatie over de Dordtse feesten. Met de Dordtse Feesten bundelt de gemeente deze zomer een aantal evenementen op twee plaatsen in de stad: het Energieplein en –kade en het Wantijpark.

Coronaproof ingericht

Deze festivallocaties worden coronaproof ingericht en bieden podium voor grote en kleine evenementen. Zo wil de stad bereiken dat in 2021 inwoners van Dordrecht en de regio elkaar op een veilige manier kunnen ontmoeten.  En volop genieten van muziek, theater, spel en festivals.

De vergunningverleners van OZHZ

OZHZ bekijkt altijd alle vergunningsaanvragen en meldingen die binnenkomen voor evenementen. Wij kijken dan of het feest op de goede manier kan plaatsvinden. Is bijvoorbeeld goed nagedacht over brandveiligheid, de constructie en geluid?

Zelf een evenement organiseren?

Aanmelden voor de Dordtse feesten kan nog tot 1 april via het bericht van de gemeente. We hopen dat later ook weer kleine evenementen mogelijk zijn. Benieuwd hoe het zit met evenementen organiseren? Op dit moment zijn ze niet toegestaan. Later hopelijk wel weer. Op onze site staat meer informatie over wanneer een melding of vergunning nodig is en corona en evenementen.

OZHZ verleent namens de gemeenten Dordrecht en Alblasserdam evenementenvergunningen en beoordeelt meldingen. Organiseert u in een andere gemeente een evenement? Ga dan naar uw eigen gemeente voor meer informatie.