Heeft u overlast van bedrijven?

Vervelend!

Wat kunt u doen?

En wat kunnen wij voor u doen?

Doe de overlastcheck

Wij stellen u een paar vragen om samen met u de vervolgstappen te bepalen. Zo helpt u mee om uw leefomgeving veilig en schoon te houden.

Gaat het om een urgente situatie?

Bel ons dan via 0888 333 555. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar, dag en nacht. Bij een levensbedreigende situatie belt u altijd 112.

Milieuklacht over bedrijf indienen

Onze inspecteurs controleren op wettelijke milieu-, bouw- en brandveiligheidsregels. Mocht u een klacht hebben op het gebied van geluid, trillingen, geur, licht, stof, bodemverontreiniging, waterverontreiniging of afval? Dan kunt u dat bij ons melden. Wij gaan er mee aan de slag en onderzoeken of het bedrijf in overtreding is.

Geluidsoverlast bedrijf melden

Overal hoort u geluid. Een vrachtwagen rijdt voorbij, een koelinstallatie loeit of het terras bij het café zit vol. Gezellige drukte of irritante herrie? Soms zorgt geluid voor overlast. In Nederland gelden regels voor geluid. Dit zorgt ervoor dat u prettig kunt wonen, werken en recreëren. Heeft u toch te maken met geluidsoverlast? Overlast door (horeca-)bedrijven kunt u bij ons melden via dit formulier.

Trillingsoverlast door bedrijf melden

Soms kunt u trillingsoverlast ervaren door (verbouw)werkzaamheden bij bedrijven. Ook hier zijn regels voor, om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Ervaart u toch overlast? Meld dit dan bij ons via dit formulier. Dan controleren wij of het bedrijf zich houdt aan de regels.

Stankoverlast bedrijf melden

OZHZ zet zich in voor de luchtkwaliteit bij u in uw buurt. Dit doen wij niet alleen, maar samen met u. Zo kunt u bij ons stankoverlast melden van een bedrijf. Ruikt u een vreemde geur die u niet kunt plaatsen? Een chemische lucht, de geur van olie of brand? Meld dit dan bij ons! Onze wachtdienstmedewerkers, deskundigen op het gebied van geur en lucht, gaan direct aan de slag met de melding. Ze doen onderzoek naar wat de oorzaak is, hoe de lucht is ontstaan, en hoe erg de overlast is.

Stappen bij overlast van een bedrijf melden

U doet bij ons een melding via dit formulier. Vervolgens gaan onze wachtdienstmedewerkers en experts ermee aan de slag. Hoe? Dat legt één van onze wachtdienstmedewerkers, Sjoerd, graag uit.

Weet u niet bij wie u terecht kunt?

Wij helpen u met onderstaand overzicht:

  • Hondenpoep > de politie of uw gemeente
  • Vuilniszakken > de reinigingsdienst, politie of uw gemeente
  • Overlast door buren > bij de politie
  • Ongedierte > de reinigingsdienst of de politie
  • Groenonderhoud > uw gemeente
  • Oppervlaktewater > Rijkswaterstaat, het havenbedrijf of het waterschap
  • Militaire luchtvaart > de Luchtmacht
  • Mest > NVWA of politie
  • Zwemwater > zie www.zwemwater.nl
  • Ongewenst huurgerdrag gemeente Dordrecht > zie www.dordrecht.nl/ongewenstverhuurgedrag