Heeft u bouwklachten?

Ervaart u overlast door bouw- of sloopwerkzaamheden? Zoals last van stof, geluid, rook, trillingen. Of bouwt iemand zonder vergunning, is een bouwwerk in strijd met het Bouwbesluit of denkt u dat er onveilig gebouwd wordt?  Het is belangrijk om dit bij ons door te geven. Als inwoner in de regio Zuid-Holland Zuid helpt u ons om uw leefomgeving veilig en schoon te houden.

Meld bouwoverlast

Woont u in Dordrecht of Alblasserdam? Dan kunt u bij ons uw klacht indienen. Controleer voordat u een klacht indient of de werkzaamheden vergunningsvrij zijn, dit kan bij Rijksoverheid. Soms heeft u geen omgevingsvergunning nodig. Bijvoorbeeld voor gewoon onderhoud of het plaatsen van een dakkapel aan de achterkant van uw woning. Gaat het om overlast in een andere gemeente? Meld dit dan bij uw gemeente.

Wij gaan voor u aan de slag

Onze medewerkers gaan de eerstvolgende werkdag aan de slag met uw melding. In de meeste gevallen doen wij onderzoek, soms komen wij ook bij u langs. Wij beoordelen of een bedrijf of burger de regels overtreedt en starten regelmatig juridische trajecten.

U hoort van ons

Wij laten u weten wat met uw klacht is gedaan. Dit doen wij via het opgegeven mailadres of door met u te bellen. Een bouwklacht kunt u niet anoniem melden.

Meld uw overlast