Waterstof voor bussen Hoeksche Waard

Bij de Heinenoord komt eind volgend jaar het grootste waterstoftankstation van Europa. Straks rijden 24 bussen op waterstof door de Hoeksche Waard en Goeree Overflakkee. OZHZ werkte mee bij de voorbereiding van deze bijzondere ontwikkeling.

Ook voor vrachtwagens

Het tankstation is geschikt voor bussen, maar kan in de toekomst ook gebruikt worden door vrachtwagens. Personenauto’s moeten wel uitwijken naar andere waterstoftankstations. De tankdruk van dit station is namelijk alleen geschikt voor zwaar vervoer.

Met de levering van waterstof vanaf het begin af aan volledig groen, zet de provincie een betekenisvolle stap richting waterstof als energiedrager voor mobiliteit. Het geeft bovendien een grote impuls aan de groene waterstofeconomie in Zuid-Holland.

Gedeputeerde Floor Vermeulen

Veilig voor de omgeving

OZHZ helpt mee om dit soort ontwikkelingen mogelijk te maken. Zo zochten we samen met de provincie en gemeente naar een passende locatie. Belangrijk is bijvoorbeeld dat de locatie veilig is. Ook bekeken wij of het tankstation geen negatieve gevolgen heeft voor het milieu of de natuur.

Meer over deze waterstofontwikkeling leest u op de website van de provincie Zuid-Holland.