Genoeg kansen: Verduurzamen bedrijventerrein Vinkenwaard

Woensdag 26 mei was de digitale Meet-Up ‘Duurzaam Ondernemen’ op bedrijventerrein Vinkenwaard in Alblasserdam. Een terugblik op de realisatie van Vinkenwaard-Noord laat zien hoe een bedrijventerrein kan veranderen van een grijs naar een levendiger bedrijventerrein. En in deze tijd is er meer aandacht voor duurzaamheid en groen, dus genoeg kansen bij de reconstructie voor Vinkenwaard-Zuid. Dit sluit goed aan bij de ambitie van een energieneutraal bedrijventerrein. Een groen bedrijventerrein wordt steeds belangrijker.

Twee koplopers op het gebied van duurzaam ondernemen deelden hun ervaringen. Ze deelden niet alleen hoeveel energie ze bespaard hebben met LED-verlichting of zelf duurzaam hebben opgewekt met zonnepanelen. Ook het plaatsen van groen (extra bomen) rondom het pand was een onderwerp. Parktrust suggereerde om er ook nog een bijenkast bij te plaatsen. Wat opviel was dat op de vraag: ‘Welke onderdelen hebben jouw voorkeur binnen de etappe ‘collectieve inkoop?’, ‘groen’ het hoogste scoorde.

Het vervolg: de vaart erin houden

Het aanvalsplan is gepresenteerd en gaat in uitvoering. Voor de zomer volgt een nieuwe Meet-up met de ondernemers, om de vaart erin te houden. Er liggen genoeg uitdagingen en zeker ook kansen op Vinkenwaard.

Tour de ZHZ

Tijdens de Tour van Zuid-Holland Zuid gaan ondernemers aan de slag met duurzaam ondernemen. De etappes zijn behoorlijk bergachtig én uitdagend, maar OZHZ coacht u om tot de finish te komen. Zo gaan we samen naar een energieneutraal bedrijventerrein. Meer weten? Bekijk onze website.