Misstand, schade of verstoring in de natuur gezien? Meld natuurschade!

Denkt u dat iemand de regels overtreedt? Bijvoorbeeld door het vervuilen of verstoren van de natuur? Laat het ons weten. Het helpt als bezoekers van natuurgebieden misstanden melden. Bel onze buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) via de milieutelefoon 0888 333 555 of laat een bericht achter via het onderstaande online meldformulier. Wij houden toezicht in de hele provincie en beschermen zo samen met u de natuur in Zuid-Holland.

Heeft u zelf last van geluidsoverlast door vogels? Neem hiervoor contact op met uw gemeente. Gemeenten hebben de mogelijkheid om overlast van dieren te beperken of te bestrijden.

Ons werkveld: Zuid Holland Zuid

Wat kunt u bij ons melden?

U kunt activiteiten die de natuur verstoren bij ons melden. Dit kan voor de hele provincie Zuid-Holland. Hierbij gaat het om overtredingen van de Omgevingswet. Denk aan het uitgraven van planten, het betreden van gebieden die verboden terrein zijn, illegale houtkap, vernielingen aan de natuur, enzovoort. Andere gevallen kunt u niet bij ons melden, zoals geluidsoverlast.

Bij (levens)gevaarlijke situaties of het betrappen op heterdaad, belt u gelijk de politie. En bij vernielingen, zoals beschadigde bankjes? Of ziet u volle prullenbakken? Dan neemt u contact op met de organisatie die het terrein beheert, de politie of uw gemeente.

Doe online een melding

Wat doen wij met uw melding?

Uw melding gaat naar onze buitengewoon opsporingsambtenaar (boa). De eerst volgende werkdag gaat hij of zij ermee aan de slag. Is het dringend? Bel ons. Dit kan ook in de avonden en weekenden via de Milieutelefoon: 0888 333 555.

Meer weten over ons werk? Ontdek wat OZHZ voor uw regio betekent.