Extra investeren als ondernemer

Als bedrijf wilt en kunt u vaak meer doen dan wettelijk is verplicht. Uit energiescans blijkt dat veel ondernemers tot 30% meer kunnen besparen op de energiekosten. Ook liggen er kansen voor het zelf opwekken van energie, alleen of samen met buurbedrijven. Soms kunnen ook buurtbewoners meedoen via een postcoderoosregeling. Verduurzaming begint met voorbereiding: hoe sta ik er nu voor, wat moet en wat kan?

Adviseurs van OZHZ organiseren samen met gemeenten en provincie activiteiten om ondernemers hierbij te helpen. Bijvoorbeeld met duurzaamheidsscans, expertmeetings, informatie over wetgeving, subsidies en mogelijkheden. Vaak combineren we dit met andere verbeteringen, bijvoorbeeld op het gebied van bodem, lucht, circulaire economie en ecologie.

Ga na wat in uw regio al gebeurt

In steeds meer gemeenten doen wij dergelijke duurzaamheidstrajecten. Vraag bij uw gemeente naar de lokale initiatieven. En ga eens na op uw bedrijventerrein wat anderen al doen, bijvoorbeeld via de park manager.

Welke subsidies en fiscale voordelen zijn er?

In zulke initiatieven spreken we ook over de financiële kant. Als u investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie, is het vaak mogelijk om fiscaal voordeel of subsidie te krijgen. De overheid biedt allerlei mogelijkheden. Via http://www.rvo.nl/ gaat u na of de maatregelen die u gaat uitvoeren, u ook fiscaal voordeel opleveren.

Enkele voorbeelden:

Regelmatig zijn er nieuwe subsidies, of is er juist een subsidiepot weer leeg. Ook kunnen de mogelijkheden per provincie of gemeente wisselen. Ga daarom zowel bij uw gemeente, de provincie als bij de Rijksoverheid na wat mogelijk is.

Geef uw interesse door

Bent u ondernemer en wilt u zelf aan de slag? Vraag na bij uw ondernemersvereniging, bij ons of bij uw gemeente of er in uw buurt initiatieven zijn op energiegebied. Zo krijgt u handvatten en meer overzicht om snel in actie te komen. Ook kunt u aan ons vragen stellen over de wetgeving die voor u geldt. De omgevingsdienst bereikt u via 078 – 770 85 85, of stuur ons online een bericht.

Handige links

Vragen?

Onze energiespecialisten helpen u graag.