Geslaagde ondermijningsactie met gemeente Dordrecht en partners

Op 24 september was er een ondermijningsactie op een bedrijventerrein in Dordrecht-West. Gemeente Dordrecht deed dit samen met ons, Handhaving, Politie en het Regionaal Operationeel Bestuurlijk Team (RIEC). Tijdens zo’n actie bekijken we of er binnen bedrijven verdachte dingen gebeuren. Dat is belangrijk in de strijd tegen ondermijnende criminaliteit. Er zijn een aantal (milieu)overtredingen geconstateerd.

Samenwerken voor een veilige omgeving

Ondermijnende criminaliteit is een maatschappelijk probleem dat vaak dichterbij is dan je denkt. Het raakt ons allemaal. Criminelen maken misbruik van legale bedrijven, voorzieningen en instanties om hun illegale praktijken mogelijk te maken. Door deze ondermijning gezamenlijk aan te pakken, kunnen we naast strafrechtelijk vervolgen bijvoorbeeld ook panden sluiten. Zo maken we wijken en buurten weer veiliger.

Heeft u vermoedens van illegale activiteiten?

Meld dit bij de politie (tel. 0900-8844). Liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem. Zij zijn zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Anoniem melden kan ook online via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Meer informatie over deze ondermijningsactie? Bekijk het bericht van gemeente Dordrecht.