Bouw waterstoftankstation in Heinenoord van start

Reizigers in de Hoeksche Waard – Goeree-Overflakkee stappen begin 2022 mogelijk in een van de 20 waterstofbussen van Connexxion die ’tanken’ bij het waterstoftankstation. Een grote stap naar de realisatie van benzinevrij rijden. OZHZ werkte mee aan de vergunning daarvoor.

 

Op vrijdag 1 oktober gaven gedeputeerde Frederik Zevenbergen, wethouder Piet van Leenen( gemeente Hoeksche Waard) en Ben Dwars( concessiedirecteur Connexxion) met een schop in de grond het stratsein voor de bouw van het waterstoftankstation in Heinenoord.

Nu al voor de bussen, straks mogelijk vrachtwagens

In eerste instantie tanken alleen de bussen van Connexxion bij het waterstoftankstation. Door het opschaalbare ontwerp kan het station in de toekomst ook worden gebruikt door ander zwaar vervoer zoals vrachtwagens. Personenauto’s moeten nog ergens anders hun waterstof tanken, aangezien de tankdruk van auto’s anders is.

Schonere lucht voor de inwoners en beter voor het klimaat

In 2030 moet ál het openbaar vervoer in Zuid-Holland vrij zijn van schadelijke uitstoot. Om aan deze duurzame ambitie te voldoen zet de provincie zich in voor elektrische bussen, duurzame brandstoffen zoals waterstof, elektrische en hybride waterbussen en goede fietsvoorzieningen van en naar OV-haltes. OZHZ werkt mee aan deze ambities, met onder andere vergunningen en advies.