Asbestvrije schuur in Puttershoek

Goed dat u mee wilt doen met de buurtactie op zaterdag 11 november. U haalt zelf in één dag het asbest van uw (schuur)dak, met hulp van de omgevingsdienst en gemeente. Ook plaatst u diezelfde dag nog een nieuw dak. Zo werken we samen aan een gezond dak en een gezonde buurt. De inwoners uit Puttershoek die mee kunnen doen, hebben van ons een brief gehad. Geef u op via het onderstaande formulier. Onder het formulier leest u meer over de actie en het vervolg.

Het aanmeldformulier voor de buurtactie is gesloten. U kunt uzelf niet meer opgeven.

Asbest eraf én meer groen?

Kijkt u eens rond in uw tuin. Wat ziet u nu? Beeldt u zich eens in dat alles veel groener is. U zit op een warme zomerdag in de schaduw van uw eigen boom in de tuin. Op uw schuurdak groeien sedumplanten. Vlinders en bijen vliegen af en aan. Een deel van de tegels is eruit, daar staan nu mooie bloemen. De planten druppelen nog zachtjes na van het water uit de regenton.  

Wij helpen u graag om dit te realiseren. Het vervangen van uw asbestdak is een goed moment om daarmee aan de slag te gaan. De gemeente biedt éénmalig een extra hoge subsidie voor de inwoners die meedoen aan de asbestactie én de tuin vergroenen. De gemeente betaalt u tot maximaal € 1.000,- terug als u tijdens de asbestactie vergroent. Voor de volgende maatregelen kunt u 100% vergoeding krijgen: 

 • de aankoop van een regenton van minimaal 300 liter 
 • het vergroenen van uw schuurdak (groen sedumdak) 
 • het vervangen van tegels door een waterdoorlatende oplossing  
 • het vervangen van tegels door planten 
 • het aanplanten van één of meer bomen uit de Bomenlijst van de gemeente 

U gaat zelf aan de slag. U laat achteraf met foto’s aan de gemeente zien wat u heeft gedaan en levert de bonnetjes in. U krijgt voor alle maatregelen bij elkaar opgeteld tot maximaal € 1.000,- terug. In de flyer bij de brief leest u meer over de eenmalige verhoging van de subsidie Klimaatadaptatie. 

Vervangen meerdere buren op 11 november tegels voor groen?
Dan kan de gemeente een gratis Tegeltaxi laten rijden om de tegels af te voeren. Wilt u hier gebruik van maken, geef dat dan aan bij de aanmelding voor de buurtactie. Dat doet u via het bovenstaande formulier. 
 

Uiteraard bepaalt u ook hierbij helemaal zelf of u wel of niet meedoet en welke maatregelen u neemt. Het is aan u. 

Veel gestelde vragen

 • Is een buurtactie verplicht?

  Nee, het is niet verplicht om mee te doen. Het is uiteraard wel aan te raden om mee te doen. Asbest is namelijk ongezond. Hoe ouder uw schuur wordt, hoe groter de kans dat asbestvezels loskomen. Ook zijn er een hoop voordelen als u uw dak samen met uw buren tegelijkertijd vervangt.

 • Komt er een bewonersbijeenkomst?

  Nee, bij een buurtactie krijgt u alle informatie die u nodig heeft per brief en per e-mail.

 • Kunnen eigenaren van een asbestdak uit andere buurten of gemeenten ook meedoen met de actie?

  De actie is voor iedereen die een brief van ons heeft gekregen. Zijn in uw buurt ook tientallen asbestdaken vlakbij elkaar? Mogelijk dat uw buurt ook geschikt is voor een buurtactie. Laat een bericht achter via ons contactformulier als u interesse heeft. Geen buurtactie, maar wel asbest verwijderen? Dat kan! Daken met een oppervlakte kleiner dan 35 vierkante meter mogen huiseigenaren onder bepaalde voorwaarden zelf verwijderen. Hoe? Op onze website staan alle stappen die u kunt volgen om asbest veilig te verwijderen.

 • Wat als het tijdens de buurtactie slecht weer is?

  Wordt er slecht weer verwacht? Bijvoorbeeld storm of code geel. Als de actie niet door kan gaan, informeren wij de deelnemers zo snel mogelijk. De deelnemers krijgen hier een email over. Het is niet verstandig om met zeer slecht weer de klus uit te voeren. Dan zorgen we voor een nieuwe dag waarbij we een container in de wijk plaatsen.

 • Kan ik als huurder meedoen met de buurtactie?

  Nee, buurtacties zijn alleen voor woningeigenaren. Wel vinden veel verhuurders en woningcorporaties gezonde daken belangrijk. Kaart vooral bij uw huurbaas aan dat u ook een gezond dak wilt. Het is belangrijk dat u het zelf aangeeft dat dit erg belangrijk voor u is. Het verwijderen van asbestdaken is niet verplicht. Als gemeente en omgevingsdienst kunnen wij helaas verder niets betekenen.