Vergunning ligt klaar voor buurtactiviteiten op braakliggend terrein

OZHZ werkte afgelopen periode samen met de gemeente Dordrecht aan een vergunning voor een terrein aan de Noordendijk. Dit terrein, vlakbij de Baden Powelllaan, ligt de komende jaren braak. Buurtbewoners kwamen met een plan om op dit terrein allerlei (sociale) activiteiten te organiseren. Van wonen in ’tiny houses’ tot sportveldjes en moestuintjes.

Op het terrein komen over een paar jaar nieuwe woningen, maar tijdens de voorbereidingen blijft het nog wel even leeg erbij liggen. Zonde, zo dacht de vereniging Tussentij. Zij maakten plannen en gingen in gesprek met ons en de gemeente.

Samen zoeken naar de beste mogelijkheden

Samen zochten we naar manieren om hun grootse plannen op een goede manier mogelijk te maken. Dat was soms best ingewikkeld. Je wilt namelijk goede afspraken maken over wat wel en wat niet kan. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat omwonenden van het terrein geen (geluids)overlast ondervinden en dat activiteiten op veilige en verantwoorde manier plaatsvinden.

Vergunning ligt klaar

De vergunning ligt nu klaar. Het gaat om een tijdelijke vergunning, waarmee de stichting de komende jaren het terrein kan gebruiken. Wilt u de vergunning bekijken? Deze kunt u hieronder downloaden. De komende zes weken is het nog mogelijk om bezwaar aan te tekenen.

Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid verzorgt in opdracht van de gemeente de vergunning.