Veilig het nieuwe jaar in

Het einde van het jaar nadert snel. En dat betekent ook de vuurwerkverkoopdagen. Op zaterdag 28, maandag 30 en dinsdag 31 december mag u vuurwerk kopen bij alle vuurwerkverkooppunten. Onze inspecteurs kijken of dit veilig gebeurt. Tijdens de verkoopdagen controleren ze alle 26 verkooppunten.

Elk jaar mag er op 3 dagen vuurwerk gekocht worden

Valt een verkoopdag op de zondag? Dan mag er die dag geen vuurwerk verkocht worden. Om dit te compenseren is er een extra verkoopdag. Dit jaar is dat zaterdag 28 december.

OZHZ controleert vuurwerkverkooppunten

Bij alle 26 verkooppunten in onze regio gaan onze inspecteurs langs. We kijken of de verkopers de gedragsvoorschriften naleven. Staat het vuurwerk binnen het bereik van sprinklers? En staat het vuurwerk buiten de verkooptijden in de kluis? Dit is belangrijk voor onze veiligheid.

Hoe weet ik of een verkooppunt veilig is?

U herkent een veilig verkooppunt aan de poster (en/of sticker) op het raam. Deze posters en stickers delen wij uit als een verkooppunt zich aan de regels houdt.

Poster goedgekeurd verkooppunt voor het veilig verkopen van vuurwerk

Heeft u overlast door vuurwerk?

Meld dit bij de politie via 0900-8844. De politie houdt extra toezicht op vuurwerkoverlast in de aanloop naar oudejaarsavond en op de dag zelf. Het afsteken van vuurwerk mag op 31 december vanaf 18.00 uur ’s avonds tot 1 januari 02.00 uur ’s nachts.