Station Dordrecht Zuid krijgt een grote opknapbeurt

Deze werkzaamheden zijn bij ons bekend. Naast noodzakelijk onderhoud aan bovenleidingsportalen, perrons en meubilair, wordt het station rolstoeltoegankelijk gemaakt door liften te plaatsen. Ook komen er meer fietsparkeerplekken. Deze werkzaamheden kunnen voor overlast zorgen.

Van 20 oktober tot en met 7 november kunt u overlast ervaren

Prorail probeert de overlast zo veel mogelijk te beperken. Ze schroeven de funderingspalen in de grond en gaan niet heien. Ook brengen zij de betonnen perronplaten op een plek ver buiten de wijk. Tot slot zetten ze de machines niet langer aan dan noodzakelijk.

Ondanks dit alles, is het heel goed mogelijk dat u overlast ervaart. Ook ’s avonds of ’s nachts. Van 21 oktober tot en met 24 oktober worden de damwanden ingebracht. Dat zal voor de meeste overlast zorgen. Dit is helaas niet te voorkomen.

De werkzaamheden voldoen aan de regels

Namens de gemeente Dordrecht hebben wij een een ontheffing afgegeven voor de uitvoering van deze werkzaamheden. U mag de overlast altijd bij ons melden. Maar wij kunnen alleen optreden als blijkt dat de werkzaamheden niet volgens de regels gebeuren.