Stalbranden voorkomen? Binnenkort een bijeenkomst voor agrariërs

Het is vaak in het nieuws: het afschuwelijke beeld van een brandende stal. Afgelopen week schreef demissionair minister Schouten een brief naar de Tweede Kamer over dit onderwerp. Er is steeds meer aandacht voor brandveiligheid in stallen. Hoe is brand te voorkomen? Wat zijn de grootste risico’s? Eind deze maand organiseert OZHZ met onder andere de veiligheidsregio een bijeenkomst hierover, speciaal voor agrariërs.

De inspecteurs van OZHZ komen regelmatig bij agrariërs, bijvoorbeeld voor een controle op het gebied van bodembedreigende stoffen of lucht (geur, uitstoot). Afgelopen maanden bespraken zij ook het onderwerp brandveiligheid tijdens de controles met de ondernemers. Wat zien wij en zij aan risico’s, wat is eraan te doen?

Verder in gesprek over dit onderwerp

Het uitwisselen van ervaringen, risico’s en mogelijkheden om het aan te pakken werkt goed. Daarom is op 28 oktober een bijeenkomst over dit onderwerp, speciaal voor alle agrariërs in de gemeente Molenlanden. Het avond gaat dieper n op vragen als: hoe blijft het onderhoud haalbaar, betaalbaar? Wat zijn simpele, maar effectieve maatregelen? En wat zegt een keuring van uw elektrische installatie eigenlijk?

Bent u agrariër in Molenlanden?

Van harte welkom!

In gesprek over brandveiligheid