Per direct gesloten

OZHZ neemt steeds vaker deel aan integrale veiligheidscontroles, waarbij we nauw samenwerken met gemeente, politie en andere partijen. Tijdens een van deze controles, op donderdag 17 maart, werd bij een loods aan de Molenvliet in Zwijndrecht een omvangrijke hennepkwekerij opgerold.

Per direct gesloten

De hennepkwekerij werd gevonden tijdens een integrale veiligheidscontrole door de gemeente, politie, handhavers, toezichthouders van de gemeente, het Regionaal Bestuurlijk Operationeel Team en de OZHZ. Politie, handhavers en inspecteurs controleerden het bedrijfspand op verschillende aspecten, zoals milieuvoorschriften en feitelijk gebruik van het bestemmingsplan. Daarbij stuitten ze op een kwekerij waar hennep van begin tot eind werd geproduceerd. Na de vondst heeft de burgemeester van Zwijndrecht het pand per direct gesloten.

Meerdere bedrijven bezocht

Tijdens deze gezamenlijke controle zijn drie bedrijven bezocht. Onze inspecteurs constateerden hierbij overtredingen op het gebied van brandveiligheid en het niet naleven van de milieuvoorschriften. Deze bedrijven zijn meteen aangeschreven en verzocht de juiste maatregelen te treffen. Vanwege de ernst van de situatie is bij één van de bedrijven direct gehandhaafd met een dwangsom.

Actief controleren

Door intensieve samenwerking met de gemeente en andere partners kunnen we de pakkans in de strijd tegen ondermijnende criminaliteit vergroten. Samen zie je immers meer. Daarom zetten we met de gemeente in op het actief controleren en aanpakken van misstanden. Zo dragen we samen bij aan een eerlijk en veilig ondernemersklimaat in de regio.

Heeft u vermoedens van een hennepkwekerij of andere illegale activiteiten?

Meld dit bij de politie (tel. 0900-8844). Liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem. Zij zijn zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Anoniem melden kan ook online via www.meldmisdaadanoniem.nl.