OZHZ steeds vaker betrokken bij integrale controles

Veel controles door allerlei instanties op verschillende momenten. Dit is vaak de praktijk waar ondernemers mee te maken hebben. Voor veel ondernemers is dit onoverzichtelijk. Kan dat niet anders? Een integrale controle geeft de ondernemer meer helderheid. 1 controle waarbij alle aandachtspunten mee worden genomen. Integrale controles komen steeds vaker voor.

Samen zie je meer

Een integrale controle biedt niet alleen de ondernemer meer helderheid, maar ook verschillende instanties. Door samen een controle aan te pakken, worden blinde vlekken zichtbaar. Samen zie je tenslotte meer. Zo komen de inspecteurs van OZHZ tijdens hun controles op plekken waar een politieagent of boa niet zomaar komt. Dit biedt veel kansen om bijvoorbeeld ondermijning aan te pakken. Onze inspecteurs weten steeds beter wat aanwijzingen kunnen zijn voor ondermijning en hebben daardoor steeds meer een signalerende rol naar politie en gemeente.

Praktijkvoorbeeld: integrale controle bij bedrijven in Zwijndrecht

Woensdag 11 december 2019 is een integrale controle uitgevoerd bij verschillende bedrijven in Zwijndrecht. De controle is een initiatief van de gemeente Zwijndrecht in samenwerking met ons en diverse partners zoals de politie, de brandweer, Sociale Dienst Drechtsteden en het UWV.

Inspecteurs controleerden verschillende aspecten

Zo keken ze onder andere naar brandveiligheid, fraude en de naleving van veiligheids-, milieu- en bouwvoorschriften. Bij bijna alle gecontroleerde bedrijven werden milieuovertredingen geconstateerd. Ook was bij een aantal bedrijven de brandveiligheid niet op orde. Het UWV heeft bij de controle vijf mensen aangetroffen, waar nader onderzoek naar zal worden gedaan.

Heeft u vermoedens van een hennepkwekerij of andere illegale activiteiten?

Meld dit bij de politie (tel. 0900-8844). Liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem. Zij zijn zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Anoniem melden kan ook online via www.meldmisdaadanoniem.nl.