Ons nieuwe werkgebied in Zuid-Holland Zuid

Bent u een inwoner of bedrijf uit Leerdam & Zederik?

Dan kunt u vanaf nu terecht bij de Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU), Regionale Uitvoeringsdienst Utrecht (RUD) of de gemeente Vijfheerenlanden. De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid voert geen taken meer uit in uw plaats. Veel lopende zaken hebben wij nog afgerond voor het einde van 2018. Helaas was dit niet voor alles mogelijk. Lopende aanvragen, klachten of meldingen hebben wij daarom overgedragen aan de nieuwe taakuitvoerder. In de brieven die u van ons kreeg over uw vraag, leest u welke organisatie dit is. Zij helpen u graag verder.

Integraal Toezicht voor de gemeente Molenlanden

In de gemeente Molenlanden verandert ons takenpakket iets. Inspecteurs van OZHZ gaan in de nieuwe gemeente namelijk ook het integraal toezicht uitvoeren bij bedrijven, waarbij we toezicht op het gebied van bouw, brandveiligheid en externe veiligheid combineren. Dit betekent dat een inspecteur meerdere aspecten tijdens één controlebezoek bekijkt. Deze extra taak als integraal toezichthouder heeft OZHZ ook bij de gemeente Dordrecht, Alblasserdam en de provincie Zuid-Holland. De bouwtaken die OZHZ eerder uitvoerde in de gemeente Giessenlanden, gaat de nieuwe gemeente Molenlanden zelf oppakken (voor zowel het gebied Giessenlanden als Molenwaard). Lopende aanvragen uit 2018 rondt OZHZ nog af.

Duurzaam, gezond & veilig 2019

Wij kijken weer uit naar een duurzaam, gezond & veilig jaar. Daar zetten wij ons voor in. Ook in 2019 staan onze adviseurs, inspecteurs en vergunningsverleners weer klaar voor de inwoners en bedrijven van de regio Zuid-Holland Zuid en op het gebied van natuurtoezicht voor de hele provincie Zuid-Holland. Heeft u vragen, een suggestie of wilt u een milieuklacht indienen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.