Gemeenten en bedrijven zetten eerste stap naar lokale energie-uitwisseling

Wat als jouw bedrijf te veel energie opwekt en deze niet kwijt kan aan het centrale net? Kunt u deze dan delen met de buren? En hoe regel je dat goed? Over dat soort vragen dachten 45 ondernemers en beleidsmakers samen na tijdens de netwerkbijeenkomst ‘Lokaal energie uitwisselen – nu en in de toekomst’ op donderdag 23 februari in Alblasserdam. Dit Initiatief namen we samen met Smart Delta Drechtsteden en Platform Duurzame Bedrijven.

Aan de hand van interactieve workshops, praktijkvoorbeelden van Oceanco en Werkgevers Drechtsteden en lezingen konden de deelnemers ideeën opdoen en delen. Het doel van de middag was de mogelijkheden, kansen en behoeften met ondernemers en gemeenten te verkennen.

Ondersteuning bedrijven

We gaan de komende tijd met de opgehaalde ideeën van de bijeenkomst aan de slag om te kijken hoe zij kunnen faciliteren en ondersteunen bij de verdere ontwikkeling en uitvoering van de plannen. Het onderwerp blijft hoog op de agenda staan via de innovatietafel Energie Uitwisseling. Dit doen we in samenwerking met Werkgevers Drechtsteden.

We moeten dit echt samen doen: die verbindingen leggen.

Ondernemer Arie Verhoeven

Verbindingen leggen

Eén van de aanwezige ondernemers was Arie Verhoeven van VMB Automation. Hij kijkt terug op een goede bijeenkomst. “We moeten dit echt samen doen: die verbindingen leggen. Daar hielp deze nuttige bijeenkomst bij: je spreekt elkaar en ik heb weer nieuwe ideeën opgedaan.”