Duurzame voorzet ingekopt door voetbalverenigingen op Sportpark Schildman

De coronaperiode was een lastige tijd voor sportverenigingen. Maar er zijn wel belangrijke doelen te halen op het gebied van duurzaamheid. Dit is ook een aandachtspunt in de duurzaamheidsagenda van de gemeente. OZHZ vond een samenwerkingspartner die sportclubs helpt bij het organiseren van financiën voor hun duurzame investeringen. En hen hierin begeleidt tot de realisatie.

Haalbaarheidsplan op maat

“Het begon met een belrondje”, zegt Roos Marinissen, adviseur duurzaamheid bij OZHZ. “Ik belde in opdracht van de gemeente de sportverenigingen om te kijken hoe ver ze waren met duurzaamheid. En of ze het zagen zitten stappen te maken met behulp van een haalbaarheidsplan op maat”. ASWH had interesse en de eerste afspraak voor een bezoek aan de club was gemaakt. Inmiddels liggen er 151 zonnepanelen op het dak en is er binnen overal LED-verlichting.

De buurman wilde ook meedoen

Gegrepen door het enthousiaste verhaal van ASWH, wilde sportclub IFC ook meedoen. Wij creëerden in overleg met de gemeente een tweede pilot. De club is bezocht voor een scan en gaat o.a. het dak isoleren en zonnepanelen leggen. Begin volgend jaar willen we de successen delen met de andere sportclubs op het park.