Bijna klaar met je studie? Word trainee!

Wij zoeken trainees met hart voor de leefomgeving. Een specifieke opleidingsrichting vragen we niet, wel een scherpe blik. Net als enthousiasme om uitdagingen aan te pakken en complexe problemen op te lossen. Heb jij dat?

Bij wie kom je terecht?

Wij zijn de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ). Als omgevingsdienst hebben wij bijzonder werk! Met onze adviezen, controles en vergunningen dragen we bij aan een fijne plek om te wonen en te werken. Dit doen we namens 10 gemeenten en de provincie in de regio Zuid-Holland Zuid.

Je vindt in onze regio grote industrieën en drukke binnensteden, maar ook de rustige natuurgebieden, kleine dorpskernen en uitgestrekte agrarische gebieden. Dat maakt het werk veelzijdig en dynamisch! Bekijk en luister: het verhaal van onze collega Daisy.

Wat ga je bij ons doen?

Onze traineeship duurt 1,5 jaar. Met meer dan 200 collega’s delen we graag onze kennis en nemen we je mee in de wereld van OZHZ. Daarom draai je 3 keer een half jaar mee binnen verschillende onderdelen van onze organisatie. Zo ervaar je wat het beste bij jou past. En daarna? De intentie is dat je onze collega wordt op een functie waarin jouw talent het meest tot zijn recht komt.

Hoe ziet dat er dan uit?

Bij vergunningverlening beoordeel je aanvragen of meldingen van inwoners en bedrijven. Dat kan bijvoorbeeld gaan om nieuwe bedrijven, woningbouw of een evenement. Je kijkt of er een vergunning nodig is en welke regels dan gelden. Bij toezicht loop je mee met onze inspecteurs, zoek je uit of bepaalde activiteiten wel of niet zijn toegestaan en stel je hierover rapportages op.

Met onze adviseurs denk je na over welke effecten activiteiten van bedrijven hebben op de omgeving. Denk aan luchtkwaliteit, geluidsoverlast, veiligheid, duurzaamheid en de kwaliteit van de bodem. Daarnaast ondersteun je de projectleider of ben je zelf projectleider, zowel bij inhoudelijke als bij bedrijfsvoeringsprojecten. En je kijkt mee hoe onze processen beter kunnen.

Draai je al een tijdje met het traineeship mee? En zie je kansen voor een project wat voor toegevoegde waarde is voor OZHZ? Dan krijg je ruimte om dit ook uit te voeren.

Nieuwsgierig? Luister de podcast Trainee Talk

In onze podcast ‘Trainee Talk’ vertellen trainee Carla, oud-trainee Roos en de coördinator van het traineeship Leon je meer. Wat is de sfeer van de organisatie? Wat doe je dan precies in zo’n half jaar? En hoe ziet het leven na het traineeship eruit? Luister de podcast!

Is er ruimte voor opleiding en ontwikkeling?

Jazeker! Je volgt trainingen over hoe de overheid in elkaar zit, maar je krijgt ook trainingen gericht op het ontwikkelen van jouw competenties. Deze trainingen volg je samen met de trainees die werkzaam zijn bij andere overheidsorganisaties.

Onze collega’s werken je in. Daarnaast word je begeleid door een mentor. Samen denk je na over wat jou verder gaat brengen, wat je daarin lastig vindt en hoe je daarmee om kan gaan.

Waar kom je terecht?

Binnen OZHZ houden we van een laagdrempelige, informele sfeer. We horen het vaak van nieuwe collega’s: het voelt echt als een warm bad. En niet onbelangrijk: wil je lekker vroeg beginnen of juist niet? We hebben flexibele werktijden. We werken nu nog veel thuis, maar straks gaan we weer meer naar kantoor. Deze vind je middenin het centrum van Dordrecht, op loopafstand van het station. Je kunt met de (water)bus of trein naar het werk komen. Trainee Laura geeft je een rondleiding door ons kantoor.

Bekijk de hele vacature!

In de vacature lees je bijvoorbeeld meer over de arbeidsvoorwaarden. Weet je daarna zeker dat dit iets voor jou is? Dan kan je hieronder solliciteren.

Heb je nog vragen? Over de functie of over de procedure? Neem contact op met Leon Treffers, coördinator traineeprogramma. Je kunt hem bellen of appen op 06-83945128.

Solliciteren?

Wil je onze nieuwe trainee worden? Laat dan hier je motivatie en cv achter. Solliciteren kan tot en met maandag 24 mei.