Trainee Tabea aan het woord

Tabea is trainee bij OZHZ. Wat vindt zij het leukste van haar traineeship? Heeft ze nog tips voor volgende trainees? We vragen het Tabea even.

Waarom wilde je graag trainee worden?

Als trainee krijg je de kans om de hele organisatie te leren kennen maar ook voor al om je zelf te ontwikkelen. En het is fijn voor een organisatie te werken die de natuur wil beschermen en die zich inzet voor duurzaamheid.

Wat vind je leuk aan het programma en aan OZHZ?

Het is geen kant-en-klaar-pakketje: jij moet het zelf invullen, je kunt zelf mee bepalen wat je wil doen en leren. En afhankelijk van je competenties en kennis wordt je ingezet. Je krijgt veel vrijheid om zelf projecten te kiezen. Geen dag is hetzelfde.

Je hebt flexibele werktijden en ook de mogelijkheid om thuis te werken (en dat niet alleen tijdens Corona). Je bent midden in het centrum, en als mooi weer is en je agenda het toelaat kun je heerlijk ergens in de zon gaan zitten op een terrasje.

Heb je al eens een  zwembad van de onderkant gezien? Of op een wapening gestaan? Bij Toezicht mocht ik mee op inspectie en had ik de mogelijkheid om naar plekken te gaan waar je normaal gesproken niet komt.

Hoe was je eerste dag bij OZHZ?

De eerste dag ging heel snel voorbij, maar ik weet nog dat ik heel warm werd ontvangen. Door mijn mentor en mijn buddy werd ik aan iedereen voorgesteld en ’s middags hebben we een mooie lunchwandeling door Dordt gemaakt.

Heb je tips voor de volgende trainee?

Je moet open en geïnteresseerd zijn. Als je de initiatief neemt, haal je er het meeste uit.

Wat wil je na jouw traineeprogramma doen?

Ik weet nog niet wat ik er na wil doen: ik wil in ieder geval bij OZHZ blijven werken, maar in welke functie weet ik nog niet. Ik vind te veel dingen leuk. Ik moet de komende tijd goed kijken wat het beste bij me past.

Kun je 3 redenen noemen om geen traineeship bij OZHZ te doen?

  • je houdt van eentonig werk en vindt het fijn iedere dag hetzelfde te doen
  • je vindt bescherming van natuur en leefomgeving helemaal niets
  • je wilt afgesloten in je eigen kantoortje zitten en zo min mogelijk met andere mensen te maken hebben

Kun je 3 redenen noemen om wel een traineeship bij OZHZ te doen?

  • je bent nieuwsgierig en wilt veel leren
  • je houdt van afwisseling en vindt het niet erg als iedere dag anders is
  • je kunt flexibele werktijden waarderen