Trainee Sara aan het woord

Sara is trainee bij OZHZ. Hoe bevalt het? Wat doet ze precies? We vragen het haar even.

Waarom wilde je graag trainee worden?

“Het leek me een goede manier om kennis te maken met de organisatie en alle mogelijkheden binnen de organisatie, om er zo achter te komen wat het beste bij mij past. Daarnaast leek het me leuk mezelf nog verder te kunnen ontwikkelen na het afronden van mijn studie. Dit kan in dit traineeship erg goed door het trainingsaanbod. Het fijne vind ik dat er naast de aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling ook de mogelijkheid is om je vaardigheden en kennis te verbreden.”

Is het traineeprogramma wat je er van verwacht had?

“Ja zeker! Doordat je bij OZHZ drie keer een half jaar op een andere afdeling werkzaam bent, leer je heel veel over de verschillende werkzaamheden binnen de organisatie, maar ook over wat bij jou past en waar jij zelf in goed in bent. Ik vind het erg fijn dat ik hierdoor op afdelingen terecht kom waar ik van tevoren geen goed beeld van had, of niet gelijk de link had gelegd met mijn studierichting, terwijl die link er wel is.”

Wat vind je van de organisatie OZHZ?

“Heel open en ontspannen. Ondanks dat het een redelijk grote organisatie is, is iedereen heel betrokken met elkaar. Daarnaast stond iedereen er vanaf de eerste dag voor open om me te helpen met vragen en me wegwijs te maken. Ook buiten het werk om worden leuke activiteiten en borrels georganiseerd waardoor je iedereen goed kan leren kennen.”

Hoe ziet een dag eruit?

“Dat verschilt heel erg. Het werk is erg divers en, mede door het traineeship, zijn er binnen OZHZ genoeg mogelijkheden om voor verschillende afdelingen opdrachten uit te voeren. Dit zorgt ervoor dat je met veel verschillende soorten opdrachten bezig kan zijn, waardoor je ook nog eens collega’s van alle soorten afdelingen leert kennen. Hierdoor ziet eigenlijk elke dag er weer anders uit.”

Hoeveel vrijheid krijg je?

“Veel! Als trainee krijg je heel erg de mogelijkheid om te ontdekken wat bij jou past. Hierdoor kan je aan verschillende collega’s vragen om eens mee te draaien met hun werkzaamheden of om mee te doen aan opdrachten vanuit andere afdelingen. Deze vrijheid vind ik erg fijn, omdat ik me daardoor echt goed kan oriënteren op wat ik leuk vind en waar ik goed in ben.”

Heb je tips voor aankomende trainees?

“Probeer zoveel mogelijk aan collega’s van andere afdelingen te vragen of je een dagje mee mag lopen. Door de open en ontspannen werksfeer is de drempel om dit te vragen laag en vindt iedereen het leuk om jou een dagje mee te nemen in zijn/haar werkzaamheden. Zo krijg je een goed beeld van de organisatie.”