Trainee Laura aan het woord

Denk je aan een traineeship bij OZHZ? Vraag je je nog wel af wat je kan verwachten? Of hoe het er in de praktijk uitziet? Logisch. Deze vragen had ik namelijk ook toen ik vorig jaar ging solliciteren. Inmiddels ben ik ruim een halfjaar trainee en één ding is zeker: je gaat op ontdekkingsreis. Een reis waarbij je zowel de werkzaamheden van OZHZ als jezelf leert kennen.

Voor mij begon het bij het “groene” toezicht. Een compleet nieuwe wereld ging op dat moment voor me open. Ik had bijvoorbeeld nog nooit gehoord van vleermuiskasten en huismuspannen, laat staan dat ik die op een gegeven moment zelf mocht controleren. Dus ik startte mijn reis letterlijk buiten. Ondertussen heb ik ook andere werkzaamheden mogen oppakken. Denk aan het organiseren van een banenmarkt, het evalueren van ons zogenaamde regieplan, en het maken van werkinstructies. Stuk voor stuk dingen die ik nog nooit had gedaan voordat ik bij OZHZ begon. Gelukkig zijn er genoeg collega’s die me graag op de goede weg helpen.

Één ding is zeker: je gaat op ontdekkingsreis. Een reis waarbij je zowel de werkzaamheden van OZHZ als jezelf leert kennen.

Naast de luxe die je als trainee hebt om dit allemaal te mogen oppakken, is er ook veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. Je volgt verschillende trainingen, voert 1-op-1 ontwikkelgesprekken, en je krijgt de ruimte om erachter te komen waar je tijdens jouw eigen ontdekkingsreis nou écht naar toe wilt.