Toegankelijk voor iedereen

OZHZ vindt het belangrijk dat iedereen goed gebruik kan maken van onze site. Op onze site kunt u bijvoorbeeld tekst laten vergroten of laten voorlezen. Ook werken wij continu aan begrijpelijke teksten en duidelijke beelden.

Toegankelijkheidseisen (WCAG)

Nederlandse overheidsinstanties mogen bij het aanbieden van digitale diensten geen onderscheid maken tussen personen met en zonder beperking of chronische ziekte. Wij lieten dit testen en  vroegen stichting Accessibility om een toegankelijkheidsonderzoek. Op de meeste punten voldoen wij aan de internationaal geaccepteerde toegankelijkheidsrichtlijnen (WCAG 2.1).

Toegankelijkheidsverklaring

Deze toegankelijkheidsverklaring is opgesteld op 9 december 2020.

Deze verklaring geldt voor de website:

De volgende url’s zijn uitgesloten van deze verklaring:

  • Onze webformulieren via burgerberichten.nl

Aanpak om de toegankelijkheid van onze website te bevorderen

Nog niet alles is goed toegankelijk. Zo zijn niet alle pdf’s even toegankelijk, dit is erg lastig omdat het vaak ondersrapportages of vergunningen zijn. Deze zijn omvangrijk en lastig toegankelijk te maken. Wij onderzoeken hoe dit beter kan.

Een enkele keer treft u ook een afbeelding aan met tekst daarin. Deze tekst kan de voorleesfunctie niet voorlezen, wel vindt u deze informatie verwerkt op een andere plek op de website.

Voor video’s werken wij met Vimeo. Deze videodienst werkt continu aan een goede toegankelijkheid. We ondertitelen onze video’s.

Ziet u iets dat beter kan?

Wij horen het graag! U mag ons ook altijd bellen als u er op de site niet uitkomt.