Brandveiligheid in uw bedrijf

Brand in uw bedrijf? Iets waar u liever niet aan denkt. Want zelfs een kleine brand kan al veel schade aanrichten. Gelukkig zijn er maatregelen om brand te voorkomen. Of als het toch mis gaat, de schade te beperken. Wij controleren of gebouwen in gemeente Alblasserdam, Dordrecht en Molenlanden brandveilig zijn en of ze voldoen aan de afgegeven vergunning of melding.

Waarom is brandveiligheid zo belangrijk?

Veel ondernemers onderschatten de impact van een brand op de continuïteit van hun bedrijf. Zo is ongeveer de helft van de ondernemingen na zo’n brand binnen twee jaar failliet. Daarom zijn maatregelen, zoals bijvoorbeeld bedrijfsonderdelen in brandcompartimenten  of het toepassen van brandbeveiligingsinstallaties zoals een sprinklerinstallatie, brandmeldinstallatie of een rookbeheersingsinstallatie belangrijk.

Wat moet u doen?

Een brandveilig gebouw moet voldoen aan het Besluit bouwwerken leefomgeving. Soms moet u zelfs een omgevingsvergunning aanvragen of een gebruiksmelding doen. Check daarom of u een omgevingsvergunning moet aanvragen of een gebruiksmelding moet doen.

Welke gebouwen controleren we?

In de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht en Molenlanden doen wij regelmatig integrale controles. Dit doen wij in verzorgingstehuizen, basisscholen, horeca, industrie en nog meer. De controles doen we vaak met de brandweer van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.

Waar letten we op?

We kijken naar de bouwkundige onderdelen, maar ook naar hoe brandveilig een gebouw is. Worden vluchtroutes geblokkeerd? Zijn de ramen van brandwerend materiaal? Hoe zit het met de brandschachten? Ook kijken we onder plafonds. Daarnaast controleren we of de brandbeveiligingsinstallaties regelmatig onderhouden zijn, en of er een ontruimingsplan is dat met regelmaat wordt getest.

Een gebouw niet brandveilig? Meld het ons!

Woont u in Dordrecht, Alblasserdam of Molenlanden? Dan kunt u bij ons een melding indienen. Dit gaat via ons overlastformulier. Woont u in een andere gemeente? Meld dit dan bij uw gemeente.

Meld onveilige situaties

In Dordrecht, Molenlanden en Alblasserdam doet u dit bij ons.