Stagiaire Simone aan het woord!

Simone wilde met haar stage echt iets kunnen betekenen voor de maatschappij. Ze kwam terecht bij OZHZ! “Ook ik liep met het vooroordeel rond dat het werken bij een overheidsinstantie saai en stoffig is. Maar OZHZ heeft wel het tegendeel bewezen!”

Wat maakt het stage lopen bij OZHZ dan zo leuk?

Simone vertelt: “De mensen hier hebben daar echt een hele grote bijdrage aan geleverd! Ik word overal bij betrokken, ik krijg mijn eigen taken en iedereen is heel erg behulpzaam. Daarnaast maken mijn collega’s het werk ook heel gezellig! Zo nu en doen lunch ik met collega’s in de stad of ga ik na werk aan de borrel. We zijn bijvoorbeeld ook gaan lasergamen met heel de unit.”

Klinkt gezellig! Wat is het leukste dat je tijdens je stage hebt gedaan?

Simone denkt na: “Het allerleukste van mijn stage zijn de afwisselende werkzaamheden. De ene dag schrijf je teksten voor de nieuwsbrief en website, de andere dag help je mee met het organiseren van een intern evenement of bedenk je een script voor een promotievideo.”

Waarom is dat dan zo leuk?

“Sommige klasgenootjes hebben maar 1 taak op hun stage. Alleen maar social media of alleen maar teksten schrijven. Dat is niks voor mij. Ik wil graag zo veel mogelijk leren. En dat kan hier wel!”

En wat heb je vooral geleerd op je stage?

“Ik heb geleerd dat het werken bij een overheidsinstantie het tegenovergestelde van saai is. Ik heb zoveel gedaan en geleerd bij OZHZ. Dat had ik van tevoren allemaal echt niet gedacht. Ik moest bijvoorbeeld een unitoverleg voorzitten, zelf een fotograaf regelen, mee met een inspectie om daar een artikel over te schrijven, een beeldbank opzetten en video’s maken.”

Nog tips voor aankomende stagiaires?

Die heeft Simone wel: “Je hebt bij OZHZ de mogelijkheid om ontzettend veel te leren. Maak daar ook gebruik van! Vraag veel, loop veel met collega’s mee en probeer gewoon zoveel mogelijk verschillende dingen te doen. En ga je lunchen in de stad? Neem dan het lunchplankje bij Dudok.”