Stagiair Tycho aan het woord!

Tycho doe de opleiding toegepaste biologie. Iemand van zijn school raadde OZHZ aan als stageplek en nu zit hij hier. “Ik vond de stage super leuk en interessant, vooral het meekijken bij de verschillende werkzaamheden en controles die worden verricht.” We vragen hem meer!

Wat doe je eigenlijk allemaal op een dag?

Tycho vertelt: “Wanneer ik inlog op mijn computer check ik eerst mijn mail. Vervolgens ga ik aan de slag! Ik heb opdrachten van school gekregen waar ik aan kan werken. Ook houd ik contact met bedrijven en inwoners die een vergunning hebben aangevraagd. Dan vraag ik hoe de werkzaamheden ervoor staan. Sommige dagen ga ik ook mee met verschillende controles. Van asbestcontroles tot natuurbescherming. Het is echt van alles wat. Ik kom mijn dagen wel door”, geeft hij glimlachend aan.

En als je 1 ding mag kiezen?

Tycho denkt even na, maar komt al snel met een antwoord: “Ik ben mee geweest met de controles van jagers. Dat was wel heel gaaf. Ik heb ook mogen meekijken met een onderzoek naar stroperijen. Tussen deze twee dingen kan ik niet kiezen.”

En wat heb je vooral geleerd van je stage?

Tycho antwoord gelijk met ‘heel veel’. “Als je vragen hebt of iets wil weten, kan je altijd naar een collega lopen. Dan krijg je hier altijd goed en duidelijk antwoord op. Ditzelfde geldt ook voor het meegaan met controles. Echt iedereen wil je meenemen. Ze kijken dan ook goed naar wat voor jou interessant is als stagiair. Dat is echt heel fijn.” Tycho voegt er het volgende nog aan toe: “Doordat OZHZ ook heel veel verschillende werkgebieden heeft, kan je van veel verschillende kanten ervaringen opdoen.”

Jouw stage zit erop. Heb je nog tips voor de aankomende stagiaires?

Tycho’s tip is: ” Probeer lekker veel met verschillende afdelingen een keer mee te gaan om zo een mooi en uitgebreid beeld te krijgen van de werkzaamheden die worden verricht door OZHZ.”