Oud trainee Roos aan het woord

Roos was trainee en is inmiddels in dienst OZHZ. Hoe kijkt zij terug op haar traineeship? Wat heeft ze allemaal geleerd? We vragen het haar even.

Is er leven na het traineeprogramma?

Drie jaar geleden was ik nog nooit in Dordrecht geweest en had ik nog nooit van een omgevingsdienst gehoord. Nu ben ik dagelijks bezig in het speelveld van onze leefomgeving in Zuid-Holland Zuid en vind ik het heel gewoon om te schakelen tussen gemeenten, provincie en bedrijven.

Wat doe je nu dan?

Na mijn traineeship ben ik verder gegaan als adviseur duurzaamheid bij OZHZ. Een afwisselende functie, met veel verschillende projecten voor verschillende opdrachtgevers op de thema’s energie, klimaatadaptatie en circulaire economie. Daarnaast hou ik me (mede als nalatenschap van het traineeship) ook regelmatig nog met projecten bezig op andere vlakken, zoals implementatie van de Omgevingswet of het schrijven van een integraal toezichtsplan voor het grootste emplacement van Nederland.

Best handig zo'n traineeship dus?

Nog elke dag profiteer ik van mijn vliegende start als trainee in de organisatie. Omdat ik bij drie verschillende units heb gewerkt, en in overstijgende projecten, heb ik veel collega’s leren kennen. Dat netwerk is natuurlijk handig als je wat van je collega’s nodig hebt of je een gemeente al wat beter hebt leren kennen vanuit een ander perspectief.

Hoe kijk je terug op je traineeprogramma?

Wat me het meest is bijgebleven van m’n traineeprogramma is dat ik op een comfortabele manier buiten m’n comfortzone ben gegaan. Dit door op klussen met veel verantwoordelijkheid gezet te worden, maar wel met ondersteuning en begeleiding in een fijne werkomgeving met fijne collega’s.