Rijden op waterstof

Waterstof is een alternatief voor fossiele brandstoffen, zoals benzine en diesel. Het rijden op waterstof geeft geen uitstoot naar de lucht, waardoor het goed is voor de lokale luchtkwaliteit. Meerdere gemeenten en bedrijven in Zuid-Holland Zuid proberen het rijden op waterstof mogelijk te maken. Zo komen er meerdere waterstoftankstations in de regio. Sommige zijn voor zwaar verkeer zoals bussen en vrachtwagens, andere stations zijn speciaal voor gewone auto’s. Als OZHZ werken we aan de vergunningen en voeren we scans externe veiligheid en ruimtelijke ordening uit. Zo dragen we eraan bij dat het rijden op waterstof op een veilige, goede manier mogelijk is.

Waar is waterstof toepassen mogelijk?

Wilt u zien waar mogelijk de tankstations komen? Of wilt u zelf waterstof produceren of toepassen in uw bedrijf? Wij laten het zien op de kaart!

Bekijk de kansenkaart

Kijktip: webinar over waterstof

Welke waterstofontwikkelingen zijn er? En wat kunt u eigenlijk met waterstof? Tijdens de webinar vertellen Andor van Dijk, strategisch adviseur duurzaamheid bij OZHZ, en André Boer, directeur van Krohne-Netherlands & Focus-On, alles hierover. Het webinar is voor de Drechtsteden, maar ook interessant daarbuiten.