Geluidsregels voor (horeca)bedrijven

(Horeca-)Bedrijven maken geluid. Maar wat mag wel en wat niet? Veel bedrijven vallen onder het Activiteitenbesluit. Daarin staan algemene regels voor geluid. Daarnaast is het in specifieke gevallen nodig om extra regels op te stellen. Bijvoorbeeld door specifieke tijden af te spreken waarop het volume zachter moet of door een installatie anders in te stellen of op een andere plek te zetten. Daarnaast kan de Wet geluidhinder gelden; daar staan onder andere regels in specifiek voor geluid op industrieterreinen.

Hoe hard mag de muziek?

We krijgen vaak van horecaondernemers de vraag: hoe hard mag de muziek? Het vinden van het antwoord hierop is een taak van de ondernemer. Met behulp van een akoestisch adviesbureau kan worden uitgezocht hoe hard de muziek mag. Een vuistregel die vrijwel altijd op gaat is: Als de muziek bij of in woningen te horen is, dan staat de muziek te hard.

Organiseert u een feestje of evenement? Vraag dan een ontheffing aan. Daarin staan de regels over wat op dat moment wel en niet is toegestaan.

Vragen?

Stel ze gerust!