Al meer dan 15 jaar samenwerking OZHZ & IBD

Als Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) en Ingenieursbureau Drechtsteden (IBD) werken we samen aan de omgeving van morgen. Dit doen we al vele jaren. Bijvoorbeeld op het gebied van projecten in de ondergrond. OZHZ coördineert de bodemonderzoeken en bodemsaneringen en IBD verzorgen de civiele werkzaamheden. En ook op het...

Lees verder over Al meer dan 15 jaar samenwerking OZHZ & IBD

Geluidsmetingen bij windpark Spui

Op dit moment draaien de windmolens van windpark Spui 'proef'. Tijdens deze periode worden de systemen van de windturbines getest. Dit gebeurt in april/mei. Wij voeren verschillende metingen uit in deze periode naar het geluid. Wij controleren of de molens aan alle regels voldoen.

Lees verder over Geluidsmetingen bij windpark Spui

Brand bij afvalenergiecentrale in Dordrecht

Bij de afvalenergiecentrale van HVC aan de Baanhoekweg in Dordrecht is woensdagavond 1 mei een broeibrand ontstaan in een afvalbunker. Deze werd bestreden door HVC en de brandweer. De broeibrand is onder controle. Uit het gebouw ontsnapt nog wel rook. Bekijk de laatste informatie op www.zhzveilig.nl.

Lees verder over Brand bij afvalenergiecentrale in Dordrecht

Onderzoek naar lood bij kinderspeelplaatsen positief afgerond

Het bodemonderzoek naar lood in de bodem op kinderspeelplaatsen in de hele regio is afgerond. En wel met positief resultaat! De gemeten loodgehalten geven namelijk geen aanleiding om direct maatregelen te treffen of de bodem te saneren.

Lees verder over Onderzoek naar lood bij kinderspeelplaatsen positief afgerond