Brand bij afvalenergiecentrale in Dordrecht

Bij de afvalenergiecentrale van HVC aan de Baanhoekweg in Dordrecht is woensdagavond 1 mei een broeibrand ontstaan in een afvalbunker. Deze werd bestreden door HVC en de brandweer. De broeibrand is onder controle. Uit het gebouw ontsnapt nog wel rook. Bekijk de laatste informatie op www.zhzveilig.nl.

Lees verder over Brand bij afvalenergiecentrale in Dordrecht

Onderzoek naar lood bij kinderspeelplaatsen positief afgerond

Het bodemonderzoek naar lood in de bodem op kinderspeelplaatsen in de hele regio is afgerond. En wel met positief resultaat! De gemeten loodgehalten geven namelijk geen aanleiding om direct maatregelen te treffen of de bodem te saneren.

Lees verder over Onderzoek naar lood bij kinderspeelplaatsen positief afgerond

Klachten over windpark Spui

Sinds de 2e week van april zijn bij ons zo'n 55 klachten binnengekomen van bewoners uit de Hoeksche Waard over de windmolens in windpark Spui. Deze klachten gaan meestal over geluidoverlast en de slagschaduw.

Lees verder over Klachten over windpark Spui

Een evenement organiseren: wat komt daarbij kijken?

We zijn alweer een week verder, maar wat was het mooi: The Passion in de binnenstad van Dordrecht. Als Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid waren wij een van de vele organisaties die nauw betrokken was bij dit bijzondere evenement. Zo bespraken wij met de ketenpartners en organisatie in vooroverleggen alle risico's en verleenden de...

Lees verder over Een evenement organiseren: wat komt daarbij kijken?