Informatiebijeenkomst bodemonderzoek in de Alblasserwaard

Op 28 juni hielden de gemeente Giessenlanden en Molenwaard een informatieavond over een bodemonderzoek dat in die gemeenten is gehouden naar de stof PFOA in De Spil in Bleskensgraaf.

Lees verder over Informatiebijeenkomst bodemonderzoek in de Alblasserwaard

Informatiebijeenkomst 'Gezondheid en windturbines' in Korendijk

Inwoners van gemeente Korendijk maken zich zorgen over hun gezondheid door de komst van de windturbines tussen Nieuw-Beijerland en Piershil. Om antwoord te geven op vele vragen die spelen bij inwoners, is er op 2 juli vanaf 20.00 een informatiebijeenkomst over het thema ‘Gezondheid en windturbines’ in het gemeentehuis van...

Lees verder over Informatiebijeenkomst 'Gezondheid en windturbines' in Korendijk

Nieuwe regels: omgaan met PFOA-houdende grond

In een groot deel van de regio Zuid-Holland Zuid zit PFOA (C8) in de bodem. Dat bevestigde een grootschalig regionaal bodemonderzoek dat begin juni werd gepubliceerd. Inmiddels zijn ook de nieuwe regels bekend, die voorschrijven hoe met licht PFOA-houdende grond om te gaan. Ze gaan gelden in de hele regio Zuid-Holland Zuid.

Lees verder over Nieuwe regels: omgaan met PFOA-houdende grond

Het jaar 2017 in beeld

OZHZ ondersteunt gemeenten in de regio en de provincie Zuid-Holland op basis van specialistische kennis en deskundigheid. Hierbij staat veiligheid, gezondheid, duurzaamheid en leefbaarheid centraal. In acht verhalen uit 2017 nemen wij u graag mee in ons werk.

Lees verder over Het jaar 2017 in beeld