Het was een interessante en inspirerende bijeenkomst. OZHZ en bedrijven zoals de Kringloopwinkel, Vreugdenhil, Merford, Rabobank en de Kringloopwinkel hielden leerzame presentaties met vaak praktische voorbeelden. 'Wat zijn we toch gek dat we hier niet eerder aan dachten?!', klonk het dan ook vaak uit de zaal. Ook wethouders Kraaijveld en van der Geest waren aanwezig. Wethouder Kraaijeveld hield een speech over de energietransitie en vooral waar de kansen liggen voor Gorcumse ondernemers.  

Vervolg bijeenkomst

De organisatoren kijken terug op een geslaagde bijeenkomst. 'Fijn dat de Gorcumse bedrijven open staan voor samenwerking op het gebied van duurzaamheid!', vertelt de enthousiaste Andor van Dijk, adviseur duurzaamheid bij OZHZ. 'Kennis en ervaringen delen, maar ook gezamenlijk producten en diensten inkopen, subsidies aanvragen en projecten oppakken, gaan onderdeel uitmaken van de volgende duurzame stappen met en voor de Gorcumse bedrijven. Met deze avond is de eerste stap voor vervolg gezet.'

Het doel is om in de toekomst meerdere bijeenkomsten te organiseren om het Gorcumse bedrijfsleven te verduurzamen. Daarnaast is het idee om een platform voor duurzaamheid op te richten speciaal voor Gorcumse ondernemers.

Meer informatie

Bent u een Gorcumse ondernemer en wilt u meer weten over het verduurzamen van uw bedrijf en of pand? Heeft u interesse om weer te weten over toekomstige bijeenkomsten? Neem dan contact met Kirsten Schouten, programmabegeleider duurzaamheid van de gemeente Gorinchem. Dit kan via telefoonnummer 0183 65 9313 of stuur een e-mail naar K.Schouten@gorinchem.nl.